教育界杂志社官网 咨询电话:0771-5567169 投稿邮箱:jyjzzs@126.com 

人教版七年级(上册Unit 7 Section A 随堂检测

更新时间:2020-12-08浏览:评论: 条

Unit 7 Section A 1a-2c 随堂检测

 

 

 

一、 单项选择

(  )1. —How much is this ________?

    —It's two dollars.

    A. socks        B. skirt   

    C. shoes       D. trousers

(  )2. The sweater is small. I want to have a ________ one.

    A. big  B. short  C. long  D. nice

(  )3. —How much ________ the socks?

    —________ twelve dollars.

    A. is; It's               B. are; They are

    C. is; They are     D. are; It's

(  )4. —Are these y

our shoes?

—Yes

, ________.

    A. they is       B. they are 

    C. they're      D. these 

are

(  )5. —________ is the dictionary?

    —It's $22.95.

    A. How old      B. How long 

    C. How thick  D. How m

uch

二、 根据汉语,首字母或者音标提示完成句子

1. —How m________ is this T-shirt?

—It's $10.

2. The schoolbag is b________. I want a small one.[来源:学科网]

3. The ruler is short. Can I get a l________ one?

4. My mother likes that pair of red ________(短袜).

5. The black ________(短裤) are Tom's.

6. Those skirts are twelve ________(美元).

7. My sister has a nice ________(T恤衫). [来源:学科网]

8. I want to have a pair of black ________(鞋子).

9. —Does your sister have a ________ /sk(r)t/?

—Yes, she does.

10. These red ________ /swet(r)z/ are only $20.

三、 用方框中所给单词的适当形式填空(每词限用一次,每空限填一词)

1. —How much are these trousers?

—________ are $30.

2. The skirt is nine ________. I want to have one.

3. How much ar

e these ________?

4. Lillian does not ________ the green sweater.

5. The black shorts ________ $15.

四、 句子翻译

1. 这儿有一条长裙子。

________

2. 布朗先生喜欢蓝色的短袜。

________

3. 这件T恤衫七美元。

________

4. 你有一件大毛衣吗?

________

5. 那些黑色的裤子多少钱?

________

五、 阅读理解 

Come to Johnson's   Store

Do you like ball   games? We have many ball game things. A soc

cer ball is 20 dollars. A volleyball is 25   dollars. A basketball is 35 dollars. A te

nnis bat is 10 dollars. A ping-pong ball is 1 dollar.   A ping-pong bat is 10   dollars.

Come to Huamei Store

Welcome to Huamei   Store, please! We have very good jackets—only 35 yuan. We have boys'   socks for 4 yuan. And we have girls' skirts for 25 yuan.

Come and See at   Hongxing Store

Do you need school   things? We sell pencil boxes for only 2 yuan. We have great pens for 5  yuan. A big notebook is 5 yuan and a small one is 3 yuan.

(  )1. Jo

hnson's Store sells ________.

    A. school things  B. ball game things  

    C. clothes  D. shoes

(  )2. You can NOT buy ________ at Huamei Store.

    A. jackets  B. socks 

    C. schoolbags  D. skirts

(  )3. We can buy a pencil box, a pen and a big notebook for ________ yuan.

    A. 12  B. 11  C. 9  D. 10

(  )4. At Johnson's Store, ________.

    A. two soccer balls are 20 dollars 

    B. a ping

-pong ball is 1 dollar

    C. a tennis ball is 10 dollars 

    D. a basketball is 25 dollars

(  )5. From the three ads, we know ________.

    A. we can buy a volleyball and a basketball for 50 dollars[

    B. we can buy a sweater for 25 yuan at Huamei Store

    C. we can buy a soccer at Hongxing Store

    D. we can't buy food at the three stores

 

 

 

参考答案

 

一、 1-5 BABBD

二、 1. much  2.big 3.long 

    4.socks  5.shorts  6.dollars 

    7.T-shirt   8.shoes 

    9.skirt 

  10.sweaters

三、 1. They 2. dollars 3. socks 4. like 5. are

四、 1. Here is a long skirt.

2. Mr. Brown likes blue socks.

3. This T-shirt is seven dollars.

4. Do you have a big sweater?

5. How much are those black trousers?

五、 1. B 细节理解题。根据第一个表格中Do you like ball games? We have many ball game things.可知,Johnson's Store卖球类用品,故选B。

2. C 细节理解题。根据第二个表格内容可知,Huamei Store不卖书包,故选C。

3. A 数字计算题。根据第三个表格中的We sell pencil boxes for only 2 yuan. We have great pens for 5 yuan. A big notebook is 5 yuan...可知,买一个文具盒、一支钢笔和一个大笔记本花费2+5+5=12元,故选A。

4. B 细节理解题。根据第一个表格中A ping-pong

 ball is 1 dollar.可知,一个乒乓球一美元,故选B。

5. D 推理判断题。纵观三则广告的内容可知,这三家店都不卖食物,故选D。

 

 

Unit 7 Section A 2d-3c 随堂检测

 

一、 翻译下列短语

1. ……多少钱?____________

2. 那些黄色的短袜____________

3. 两美元一双 ____________

4. a sweater for school ____________

5. look nice ____________

6. those black trousers ____________

二、 用括号里所给词的适当形式填空

1. I want ________(take) a red skirt for my daughter.

2. Th

e T-shirt 

________(look) nice. Helen wants to take it.

3. —What color do you ________(want)?—Green.

4. —How much ________(be) the trousers?

—20 dollars.

5. I ________(need) to buy a new computer.

三、 连词成句

1. the, sweater, good, looks (.)

________________________

2. need, we, pairs, of, shoes, thr

ee (.)

________________________

3. wants, take, to, big, a, hat, she (.)

________________________

4. much, how, these, are, skirts, purple (?)

________________________

5. is

, it, eight, for, this, dollars, book (.)

________________________

四、 完形填空

    This is a __1__. It's __2__, but it has __3__ school things. Do __4__ like books, erasers __5__ color pencils? __6__ cheap(便宜的). A big e

raser __7__ only one yuan and a __8__ one is only 0.5 yuan. __9__!That's the pencil box. I want to __10__ it home. Come to this store and have a look.

(  )1. A. room  B. school   C. store   D. pencil

(  )2. A. great   B. good   C. small   D. nice

(  )3. A. many  

B. an   C. much   D. a

(  )4. A. you   B. they  C. I   D. he

(  )5. A. but  B. too  C. or   D. to

(  )6. A. It's  B. They're  

    C. We're   D. Things is

(  )7. A. be   B. am   C. are 

  D. is

(  )8. A. big  B. small  C. short  D. long

(  )9. A. Meet  B. See  C. Say   D. Look

(  )10. A. need  B. play   C. take   D. want

五、 根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词

    My parents an

d I are in M

r. Cool's Store. The things in it are nice. I 1. ___

_____(需要) a sweater for school. My mother wants two 2. ________(双) of socks for my brother, a hat for me. And my father wants T-shirts. 3. ________(看)! So many nice things are in the store. The 4. ________(毛衣) are in red, green and yellow. I like this red sweater. It is 32 5. ________(美元). The socks are very cheap(便宜的). 6. ________(仅仅) 5 dollars each pair. My mother 7. ________(发现) a blue hat and she likes it a lot. 8. ________(哪儿) is my father? He's there! Behind the T-shirts. He wants 9. ________(那些) two T-shirts. They're white. They're on sale for 40 dollars totally(总共). We'll 10. ________(买下) them!

六、 任务型阅读

Sunshine Clothes Store

    Hi, boys and girls! Please come to our store. We have white and blue socks for $3. The black hat is only $4. The T-shirt is on sale for only $6. We have red T-shirts, white T-shirts and black T-shirts. The white sweater is $8, the red sweater is $9 and the blue sweater is $10. We also have black pants and blue pants. They are $11. The shorts are $14, and the shoes are $14, too

.

根据短文内容,完成下列任务。

任务一:选择正确答案。

(  )1. What can you buy in Sunshine Clothes Store?

    A. The white hat.  

    B. The black T-s

hirt.

    C. The green sweater.  

    D. The yellow socks.

(  )2. How much are two black hats and a white sweater?

    A. $16.  B. $17.  C. $18.  D. $19.

任务二:回答下面的问题。

3. Can we buy white and blue

 socks at Sunshine Clothes Store?

________________________

4. You only have three dollars. What can you buy?

________________________

任务三:将短文中画线的句子译成汉语。

5. __________________________

 

 

参考答案

 

一、 1. How much...? 

    2. those yellow socks 

    3. two dollars for one pair 

    4. 一件上学穿的毛衣 

    5. 看起来漂亮 

    6. 那些黑色的裤子

二、 1. to take 2. looks 3. want 4. are 5. need

三、 1. The sweater looks good.

    2. We need three pairs of shoes.

    3. She wants to take a big hat.

    4. How much are these purple skirts?

    5. It is eight dollars for this book.

四、 1. C 结合下文可知,这是一家商店,故选C。

    2. C 根据下文but可知,商店虽小,但是卖的东西很多,故选C。

    3. A 修饰school things,用many,故选A。

    4. A 结合文意可知,你喜欢书,橡皮或者是彩色铅笔吗,故选A。

    5. C books, erasers和color pencils之间是选择关系,表示选择关系,用or,故选C。

    6. B 根据上文books, erasers...color pencils可知,它们很便宜,

故选B。

    7. D a big eraser作主语,谓语动词使用单数形式is,故选D。

    8. B 根据上一句一个大的橡皮只要一元可知,此处表示“小的只需0.5元”,故选B。

    9. D 用look引起别人的注意,故选D。

    10. C 根据That's the pencil box.可知,那是一个铅笔盒,因此“我”想买一个回家,故选C。

五、 1. need     2. pairs     3. Look 

    4. sweaters    5. dollars

    6. Only     7. finds     8. Where     

    9. those     10. take/buy

六、 1. B   2. A   3. Yes, we can.

    4. I/We can buy white and blue socks.

    5. 请来我们的商店。

 

 

 

电子版获取方式:微信添加18982092551留言“文章标题+电子版”就可以了

    奇速优客
    奇速优客
    奇速思维导图
    奇速中高考